Ott voltam, átéltem, nem kívánom senkinek!!!

Miskolcon hagyománya van a kocsonyának, és benne a békának... Évek óta tendencia, hogy a gyermekeknek békákat osztogatnak a fesztivál ideje alatt.

Gondoltuk, az idén mi is szerzünk egy békakirályt magunknak....
Elmentünk a kisfiammal a várba, a megnyitóra, mert nagyon várta már a békákat. Azt hittük, normális körülmények között juthatnak a gyermekek békákhoz... De nem!!! A tömegbe beledobtak 1 pici kosár békát. Mondanom se kell, egy másodperc alatt összeszedték az emberek. Hogy elkaphassunk egyet, közelebb mentünk az osztogatókhoz. A következő, egyben utolsó kosarat is eldobták, és akkor elszabadult a pokol...
Összetapostak rengeteg embert, egymáson tiportak át, félelmetes volt!!!! Egy anyukát a két gyerekével a karján!!!! És hiába ordított, a tömeg csak a békákra ment!!!
És tudják, hogy kik ölték a többieket azért a rohadt békáért???? Nem, nem a gyerekek! Felnőtt, sőt, az idősebb korosztály!!!! Egy idős asszony a földön fekve-csúszva mindenki keze között rabolt el 5-6db békát!!!! Egy idősebb férfi ordítozott az egyik szervezővel, hogy Ő bizony békát akar!!!!
EMBEREK!!!!!!! Egy gyerek sem jutott békához! Pedig ez nekik lett kitalálva! És komolyan mondom, verekedtek érte, mintha kenyérért mentek volna úgy, hogy egy hete nem ettek!!!! Ordítoztak, és taposták a földön fekvőket...
Alig tudtunk biztonságba menekülni a gyerekeinkkel....
Ennyit a kultúrális rendezvényről... Ennyit a cirkuszról, és a kenyérről...
És végezetül, minden rosszindulat nélkül kívánok a taposóknak, verekedőknek, tipróknak nagyon-nagyon sok békát. A kocsonyába, a padlására, ahová csak akarja...hogy élete végéig emlékezzen arra, hogy embereket, GYERMEKEKET taposott ezekért a békákért!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekeinkrol.blog.hu/api/trackback/id/tr29955518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása